Jablkové pyré

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

1000 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na štvrtiny. Podlejeme ich malým množstvom vody a dusíme domäkka, pričom môžeme použiť tlakový hrniec.

  2. 2

    Ešte teplé pretlačíme cez sito, pridáme cukor (na 1 kg hmoty 150 g cukru). Ak sú jablká kyslejšie, dáme cukru viac. Okyslíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Jablkový pretlak rozmixujeme a ešte teplý dáme do pohárov a sterilizujeme 35 minút. Jablká môžeme kombinovať s marhuľami alebo broskyňami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Varené, Zaváraniny, 50 zaváraných dobrôt

Diskusia k receptu


Ďalšie recepty: