Jablkové pokušenie fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 24. februára 2014
Jablkové pokušenie (fotorecept)
Foto: nikola166

Šťavnatý koláčik - rýchlo hotový, rýchlo zjedený :)

6
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 kg
8 ks
180 g
200 g
1 ks
1 ks
Krém:
150 g
180 g
400 ml
1 ks
1 PL
2 bal.
Čokoládová poleva:
5 PL
2 PL
150 g
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame kakao.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Jablká si nastrúhame a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ja som posypala aj škoricovým cukrom ale nemusíte.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme svetlé cesto.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na svetlé cesto nalejeme kakaové cesto a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a postupne pridávame vychladnutý puding. Primiešame aj rum.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Cesto po upečení vyklopíme aby jablká boli hore, na vychladnutý koláč natrieme krém a poukladáme bebe keksy.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Suroviny na polevu si vložíme do kastrólika a na miernom ohni rozpustíme. Necháme trocha stuhnúť a natrieme na bebe keksy. Samozrejme môžte použiť aj klasickú čokoládovú polevu.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Necháme stuhnúť pár hodín - najlepšie do druhého dňa a krájame na kocky.

    Jablkové pokušenie (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

paeva
ukladám, ale neviem čo s kilami navyše? upiecť a nejesť? to sa nedá
miska1978
Ja upeciem a potom cvicim:)))) jednoducho, vari si nebudem odopierat taketo dobrotky
nikola166
ďakujem každému za komenty :) koláčik je fakt výborný a aj na druhý deň šťavnatý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia