Jablkové Muffiny

elixir - fotkaelixir, 11. novembra 2012
Jablkové Muffiny
Foto: elixir

Šťavnaté, jablkové, škoricou a rumom líznuté Muffinky... Recept je pre šesť koláčikov pečených vo forme na veľké Muffinky.

6
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks nastrúhané
3/4 hrnček
1/3 hrnček
1/2 KL
1 štipka
1 PL
1 PL alebo koňak
na špičku KL
1 ks
1/4 hrnček
1 KL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má 2,5 dl.
    Pripravíme si zmes múky, cukru, soli, škorice, muškátového oriešku a prášku do pečiva.
    Nastrúhame si či v mixéri nasekáme jabĺčko, stredne veľké, malo by zaplniť hrnček. K nemu pridáme rum, vajíčko, olej a vanilku.

    Jablkové Muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame suché a vlhké ingrediencie, kým nám nevznikne taký milý neporiadok. :)

    Jablkové Muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Neporiadkom naplníme formičky a dáme piecť. Vo forme je to svetlejšie cesto.

    Tmavšie cesto je na recept Muffiny Macaroon.

    Jablkové Muffiny - obrázok 3
  4. 4

    Hotové Muffiny ozdobíme podľa nálady a chuti. :) Ja som si vybrala čerstvé jabĺčka, čokoládu roztopenú v masle, pomarančovú marmeládu a jahodovú polevu.

    Jablkové Muffiny - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Ďakuje Stacy. :) Sama som prekvapená, ako to vyzerá. To snáď aj vyzerá lepšie, než to chutilo. :) Chuť bola "ovocná bomba", ale foto sa mi zdá prvá trieda.
Keď môj muž videl čo sa mi podarilo, napadlo ho to zarámovať a zavesiť do kuchyne... :)
zdezda
veeeeľmi pekné, určite aj chutné a šťavnaté, no a ešte aj bez váženia, už aj som si ich uložila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia