Jablkové Muffiny

Autor receptu: elixir

Šťavnaté, jablkové, škoricou a rumom líznuté Muffinky... Recept je pre šesť koláčikov pečených vo forme na veľké Muffinky.

6
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má 2,5 dl.
    Pripravíme si zmes múky, cukru, soli, škorice, muškátového oriešku a prášku do pečiva.
    Nastrúhame si či v mixéri nasekáme jabĺčko, stredne veľké, malo by zaplniť hrnček. K nemu pridáme rum, vajíčko, olej a vanilku.
  2. Zmiešame suché a vlhké ingrediencie, kým nám nevznikne taký milý neporiadok. :)
  3. Neporiadkom naplníme formičky a dáme piecť. Vo forme je to svetlejšie cesto.

    Tmavšie cesto je na recept Muffiny Macaroon.
  4. Hotové Muffiny ozdobíme podľa nálady a chuti. :) Ja som si vybrala čerstvé jabĺčka, čokoládu roztopenú v masle, pomarančovú marmeládu a jahodovú polevu.