Pečené jablká
Pečené jablká

Jablkové misky

simsta - fotkasimsta, 25. apríla 2017

Tento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to boli iba jablká s posýpkou. Ja som si ho Zobraziť celý popisTento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to boli iba jablká s posýpkou. Ja som si ho teda vylepšila.

4-5
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Jablká:
5 - 7 ks
4 - 5 PL
4 - 5 PL
3 - 4 PL
Plnka (puding, šľahačka):
1 bal
1 ČL
300 ml
Na ozdobu:
200 - 500 ml




Postup

  1. 1

    Pokrájame si jablká na kocky a dáme do hrnca s vodou. Varíme 30 minút.

  2. 2

    Medzitým v miske rukami zmiešame múku, cukor a maslo. Vznikne taká mrvenička. Keď sú jablká mäkké, vyberieme ich a preložíme na pekáč. Posypeme mrveničkou. (Pre lepšiu chuť môžeme posypať mletou škoricou). Pečieme na 180 stupňoch 1 hodinu.

  3. 3

    Medzitým si vyšľaháme puding s mliekom. Mal by byť úplne tuhý. Potom si vyšľaháme aj smotanu na šľahanie.

  4. 4

    Do misky si dáme puding, trochu pečených jabĺk, vyšľahanú smotanu a znovu jablká. Môžeme posypať škoricou.

Diskusia k receptu

petrkluc
Celkem solidní pamlsek, rozhodně jeden z těch lepších receptů zde.

Pouze dvě věci:

1) Já těm pudinkům bez vaření prostě nemohu přijít na chuť, raději mám "klasiku" - nepodstatní detail.
2) Nemyslím si, že recept patří do kategorie Anglická kuchyně, není to dezert typický pro nějakou konkrétní kuchyni, alespoň podle mého názoru.
kukulienka71
Milá @simsta , cením si snahu, že sa angažuješ v kuchyni, najlepšie je jedlo, ktoré si vieme pripraviť aj sami:-)
Mám poznámku k samotnej príprave: Neviem, či máš správne napísaný čas pobytu v rúre, lebo hodina na 180°C je strašne veľa, to by tá mrvenička aj zhorela, alebo by sa aspoň vysušila na kamienky. Ak máš jabĺčka vopred pol hodiny varené (to sa mi zdá tiež veľa ale dajme tomu) tak je ich zbytočné ešte hodinu piecť.
Zhrniem to: Jabĺčka by som len krátko podusila v hrnci a scedené by som ich s mrveničkou zapiekla v rúre do ružova. Max. pol hodiny. Niekedy v knihách nie sú dobré údaje, takýto dezert by mal byť aj s predprípravou do hodinky na stole.
So škoricou sa mi to páči, v sezóne jabĺk rada urobím, ďakujem za nápad.