Tento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to boli iba jablká s posýpkou. Ja som si ho Zobraziť celý popisTento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to boli iba jablká s posýpkou. Ja som si ho teda vylepšila.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Jablká: | |
5 - 7 ks |
|
4 - 5 PL |
|
4 - 5 PL |
|
3 - 4 PL |
|
Plnka (puding, šľahačka): | |
1 bal |
|
1 ČL |
|
300 ml |
|
Na ozdobu: | |
200 - 500 ml |
|
|
Postup
-
1
Pokrájame si jablká na kocky a dáme do hrnca s vodou. Varíme 30 minút.
- 2
Medzitým v miske rukami zmiešame múku, cukor a maslo. Vznikne taká mrvenička. Keď sú jablká mäkké, vyberieme ich a preložíme na pekáč. Posypeme mrveničkou. (Pre lepšiu chuť môžeme posypať mletou škoricou). Pečieme na 180 stupňoch 1 hodinu.
- 3
Medzitým si vyšľaháme puding s mliekom. Mal by byť úplne tuhý. Potom si vyšľaháme aj smotanu na šľahanie.
- 4
Do misky si dáme puding, trochu pečených jabĺk, vyšľahanú smotanu a znovu jablká. Môžeme posypať škoricou.
Tiež pečené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pouze dvě věci:
1) Já těm pudinkům bez vaření prostě nemohu přijít na chuť, raději mám "klasiku" - nepodstatní detail.
2) Nemyslím si, že recept patří do kategorie Anglická kuchyně, není to dezert typický pro nějakou konkrétní kuchyni, alespoň podle mého názoru.
Mám poznámku k samotnej príprave: Neviem, či máš správne napísaný čas pobytu v rúre, lebo hodina na 180°C je strašne veľa, to by tá mrvenička aj zhorela, alebo by sa aspoň vysušila na kamienky. Ak máš jabĺčka vopred pol hodiny varené (to sa mi zdá tiež veľa ale dajme tomu) tak je ich zbytočné ešte hodinu piecť.
Zhrniem to: Jabĺčka by som len krátko podusila v hrnci a scedené by som ich s mrveničkou zapiekla v rúre do ružova. Max. pol hodiny. Niekedy v knihách nie sú dobré údaje, takýto dezert by mal byť aj s predprípravou do hodinky na stole.
So škoricou sa mi to páči, v sezóne jabĺk rada urobím, ďakujem za nápad.