Jablkové lupienky

Autor receptu: eraserhead

keď Vám ostanú nejaké jablká z jablkového koláča pripravte si alternatívu k zvyčajným lupienkom

4
porcie
10 minút
príprava
420 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadrovníka. Rozmixujeme dohladka a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 80°C a 7hodín. Keď uplynie čas a plech vychladne, z papiera odlupijeme jablkové lupienky. Skladujeme vo vzduchotesnej dóze.
  2. Pri tomto recepte treba experimentovať, jablká napríklad nešúpať, pridať čerstvo namletú škoricu, klinček, badián ......... Taktiež ak máte na balkóne vražedné slnko, môžete okrem rajčín sušiť aj túto variáciu na "ovocnú kožu" ......
  3. ..čo sa týka hviezdičkovania receptov, ja by som prijal aj pridávanie mínusov ako protiklad voči hviezdičkám