Jablkové lupienky
Autor receptu: eraserhead
keď Vám ostanú nejaké jablká z
jablkového koláča pripravte si alternatívu k
zvyčajným lupienkom
4 porcie |
10 minút príprava |
420 minút na 80 °C |
Postup
- Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadrovníka. Rozmixujeme dohladka a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 80°C a 7hodín.
Keď uplynie čas a plech vychladne, z papiera odlupijeme jablkové lupienky. Skladujeme vo vzduchotesnej dóze.
- Pri tomto recepte treba experimentovať, jablká napríklad nešúpať, pridať čerstvo namletú škoricu, klinček, badián .........
Taktiež ak máte na balkóne vražedné slnko, môžete okrem rajčín sušiť aj túto
variáciu na "ovocnú kožu" ......
- ..čo sa týka hviezdičkovania receptov, ja by som prijal aj pridávanie mínusov ako protiklad voči hviezdičkám