Jablkové knedličky s orechami (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Musela som minúť jablká, ktoré mi znami doniesli. Tak som v kartičkách vyhrabala tento recept, a dnes sme mali sladký obed.
4 porcie |
20 minút príprava |
15+5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Všetky suroviny na výrobu cesta dáme na dosku. Ošupeme si jablká a nakrájame na malé kocočky.
- Všetko pripravené zmiešame do cesta (možme si odobrať 3PL nakrájaných jablk na polevu).
- Z cesta robíme guľky, asi 3 cm priemeru.
- Guľky dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou ( výška vody cca 6cm) cca 15 minút. Vkladáme po jednom.
- Potom ich vyberáme dierkovanou naberačkou a kladieme do misy.
- Z masla, cukru a struhanky urobíme v hrnci posýpku.
- Premiešame s uvarenými jablkovými guľkami .
- Z džemu malinového, sirupu malinového , cukru a 3PL nakrajaných jabĺk uvaríme toping(polevu)
- Týmto polejeme knedličky na tanieri, alebo dekorujeme tanier. Dobrú chuť.