Jablkové hranolky z lístkového cesta
Foto: siuuu
Absolútne jednoduchý a chuťovo výborný rýchly dezertík nielen pre detičky.
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou alebo iným voňavým korením (ja milujem korenie "Jablkový závin") a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút. Udusené jablká rozmixujeme.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu cesta potrieme jablkovou zmesou, preložíme cez ňu druhú polovicu cesta, jemne pritlačíme a ostrým nožom krájame na tenké pásiky - hranolky.
- 3
Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C na strednej mriežke cca 10 minút, pokiaľ nie sú hranolky do zlatista upečené. Pocukrujeme a podávame. Sú perfektné.
Tiež jablkové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás sa hneď zjedli vždy, takže vyskúšané nemám - ale podľa mňa je to maškrta na rýchle zjedenie.
Veľmi nie, aj keď kde tu troška pyré vyšla ...