Jablkové koláče
Jablkové hranolky z lístkového cesta
Autor receptu: siuuu
Absolútne jednoduchý a chuťovo výborný rýchly dezertík nielen pre detičky.
20 minút príprava |
10 minút na 210 °C |
Postup
- Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou alebo iným voňavým korením (ja milujem korenie "Jablkový závin") a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút. Udusené jablká rozmixujeme.
- Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu cesta potrieme jablkovou zmesou, preložíme cez ňu druhú polovicu cesta, jemne pritlačíme a ostrým nožom krájame na tenké pásiky - hranolky.
- Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C na strednej mriežke cca 10 minút, pokiaľ nie sú hranolky do zlatista upečené. Pocukrujeme a podávame. Sú perfektné.