Jablková torta Grand
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 30. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 30. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Cesto: Z múky, tuku a práškového cukru vymiešame hladké cesto, rozvaľkáme ho a vložíme do formy na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 10 minút.
- 2
Jablková náplň: Olúpané a nastrúhané jablká varíme v hrnci s cukrom a maslom domäkka. Do uvarených jabĺk vsypeme nastrúhané orechy a ochutíme mletou škoricou.
- 3
Ešte teplú náplň rozotrieme na upečené cesto vo forme. Povrch vychladnutej torty potrieme vrstvou vyšľahanej šľahačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu