Jablková torta Grand

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 30. septembra 2014
Jablková torta Grand
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
130 g
70 g
15 ks stredne veľké
300 g
170 g
1 PL
150 g mleté
0,5 l




Postup

  1. 1

    Cesto: Z múky, tuku a práškového cukru vymiešame hladké cesto, rozvaľkáme ho a vložíme do formy na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Jablková náplň: Olúpané a nastrúhané jablká varíme v hrnci s cukrom a maslom domäkka. Do uvarených jabĺk vsypeme nastrúhané orechy a ochutíme mletou škoricou.

  3. 3

    Ešte teplú náplň rozotrieme na upečené cesto vo forme. Povrch vychladnutej torty potrieme vrstvou vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu

garanco
Namiesto šľahačky by som dala sneh z bielok a trochu ho zapiekla...
vcelka
Nie, ten zákusok je dosť chuťovo plný, šľahačka celkom postačí. Mimochodom, je úžasný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia