Jablková torta
Jablková torta

Jablková torta fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 26. októbra 2021
Jablková torta (fotorecept)
Foto: helena10

V sezóne jabĺk je to osviežujúca, ľahká a veľmi chutná torta, ktorá spríjemní spoločné chvíle posedenia.

Suroviny

Korpus:
4 ks
2 PL
2 PL
1 ks
1/2 dcl
130 g
1 bal.
štipka
Jablkovo-pudingová plnka:
5 ks nahrubo nastrúhané
3 PL
0,5 l
1 bal. (alebo Zlatý klas)
1 ks
Mascarpone-tvarohová plnka:
250 g
250 g
100 g
1  bal.
Okrem toho:
podľa potreby
 (na vymastenie pekáča/formy)
 (alebo strúhanka na posypanie pekáča/formy)




Postup

  1. 1

    Pekáč mal rozmer 20 x 30 cm. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. V jednej nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli a kryštálovým i vanilkovým cukrom na sneh. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a do toho pridávame a ručne postupne vmiešame sneh, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov 5 minút a potom na 180 stupňoch 10 minút. Kontrolujeme podľa svojej rúry. Pomocníkom je drevená špajľa alebo špáradlo. Upečený korpus necháme vychladnúť.

    Jablková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým dáme do väčšieho kastróla dusiť očistené a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká spolu s kryštálovým cukrom. Keď sú udusené, prilejeme k ním vo vode vymiešané pudingy a uvaríme spolu s jablkami. Uvarenú jablkovo-pudingovú plnku necháme vychladnúť.

    Jablková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý upečený korpus pozdĺžne rozrežeme na 2 približne rovnako hrubé časti. Každú najprv natrieme marhuľovým džemom. Na jeden korpus s marhuľovým džemom natrieme polovicu vychladnutej jablkovo-pudingovej plnky. Prikryjeme druhým korpusom natretým džemom a na džem natrieme druhú polovicu jablkovo-pudingovej plnky.

    Jablková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch rozotrieme plnku z mascarpone, práškového cukru, vanilky a tvarohu, ktorú sme si vyšľahali mixérom. Zdobenie si spraví každý podľa svojej fantázie. Najviac chutila manželovi, ktorý nešetril pochvalou. Ochutnávku som odniesla aj dobrým susedom, ktorým tiež veľmi chutila.

    Jablková torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia