Jablková torta

babav - fotkababav, 17. apríla 2010
Jablková torta
Foto: babav

Nezvycajny nazov pre jablkovy kolac,ale chutou aj vzhladom sa vyrovna ovocnym tortam.

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
25 dkg
12,5 dkg
10 dkg
1 ks
1 PL
Plnka:
1,3 kg
1 ks
3 ks
10 dkg
2,5 dl
2 dl
5 dkg




Postup

  1. 1

    Muku vymiesame s tukom,cukrom ,skoricou a vajcom na vlacne cesto. Cestom vystelieme tortovu formu s volnym dnom (dno aj strany) a odlozime na 30 minut do chladnicky.

  2. 2

    Jablka okrajame , nastruhame na tenke platky na bocnej strane struhadla a polejeme stavou z citrona.Poukladame ich na dno vychladenej formy.

  3. 3

    Vajcia vyslahame s cukrom,slahackou a kyslou smotanou .Vyslahanou zmesou zalejeme jablka vo forme.Posypeme mandlovymi lupienkami a upecieme .Upeceny kolac mozeme posypat cukrom.Vychladeny kolac krajame ostrym nozom na porcie.

Diskusia k receptu

marlen
naozaj môže byť lahodná. to krehké cesto sa nerozmočí?
babav
@marlen ,je to iba tenky korpus a pecie sa dost dlho.Dolezita je vsak forma ,v ktorej sa pecie,aby sa po upeceni neporusil tvar.
astheart
A já na to koukám až teď !!!!! Je to úžasné! Určitě upeču, musí být výborná!
babinka
tak toto musim upiect, ale co za rastlinny tuk si pouzila? Ja okrem masla ine nepouzivam, raz som skusila ten veget.shortening a po roku som ho vyhodila z chladnicky, nedokazala som sa preniest cez tu umelinu, a to som kupila kvoli kremu na tortu - vsade mi radili, ze z toho a z velkeho mnozstva cukru - tak som pochopila, preco su ich torty trvanlive, neznicitelne, nekonzumovatelne :))
babav
@babinka , pouzivam margarin vhodny na pecenie (zvycajne je to uvedene na vrchu balenia).Veg.short. nekupujem ...americania ho davaju do pajoveho cesta .Piekla som tuto tortu aj s maslom,ale pretoze cesto treba rozgulat na tenko ...lamalo sa mi...margarin mi posluzil lepsie.Obcas tento kolac peciem na plechu...nakraja sa z neho viac porcii a rychlejsie sa prepecie.Najdes ho aj v mojich receptoch na Vareche;-)
1x jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia