Foto: babav
Nezvycajny nazov pre jablkovy kolac,ale chutou aj vzhladom sa vyrovna ovocnym tortam.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Muku vymiesame s tukom,cukrom ,skoricou a vajcom na vlacne cesto. Cestom vystelieme tortovu formu s volnym dnom (dno aj strany) a odlozime na 30 minut do chladnicky.
- 2
Jablka okrajame , nastruhame na tenke platky na bocnej strane struhadla a polejeme stavou z citrona.Poukladame ich na dno vychladenej formy.
- 3
Vajcia vyslahame s cukrom,slahackou a kyslou smotanou .Vyslahanou zmesou zalejeme jablka vo forme.Posypeme mandlovymi lupienkami a upecieme .Upeceny kolac mozeme posypat cukrom.Vychladeny kolac krajame ostrym nozom na porcie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu