Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa z lístkového cesta
Autor receptu: margitka100
Štrúdľa, rýchla, chutná.
2 ks porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Záviny budú dva, takže si ingrediencie rozdelíme, aby nám všetko pekne vyšlo. Lístkové cesto (mala som už rozvaľkané) rozprestrieme. Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom. Posypeme trochou kryštálového cukru a škoricou. Cukor a škoricu si rozdelíme, ide ešte do plnky z jabĺčok.
- Jabĺčka očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle. Ak je treba vytlačíme z nich prebytočnú šťavu.
Pridáme do nich zvyšný cukor, vanilkový cukor a trochu škorice.
Navrstvíme ich na cesto.
- Cesto zvinieme, boky zatlačíme a štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 cca 25 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Dobrú chuť.