Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa z lístkového cesta

Autor receptu: margitka100

Štrúdľa, rýchla, chutná.

2 ks
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Záviny budú dva, takže si ingrediencie rozdelíme, aby nám všetko pekne vyšlo. Lístkové cesto (mala som už rozvaľkané) rozprestrieme. Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom. Posypeme trochou kryštálového cukru a škoricou. Cukor a škoricu si rozdelíme, ide ešte do plnky z jabĺčok.
  2. Jabĺčka očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle. Ak je treba vytlačíme z nich prebytočnú šťavu. Pridáme do nich zvyšný cukor, vanilkový cukor a trochu škorice. Navrstvíme ich na cesto.
  3. Cesto zvinieme, boky zatlačíme a štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 cca 25 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť.