Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami
Milujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500 g z obchodu, z ktorého mám dve štrúdle ako na fotke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g (chladené) |
|
2 kg (strúhané) |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
na posypanie |
|
1/4 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lístkové cesto 500 g si rozdelím na 2 časti, ktoré na tenučko vyvaľkám na pomúčenej ploche. Jablká si postrúham na veľkých slzách.
- 2
Na vyvaľkané cesto po celej ploche dám strúhané jablká, posypem vanilkovým cukrom, mletou škoricou, posypem ovseným vločkami dám plátky masla a zrolujem do štrúdle, konce zahnem dospodu, aby mi plnka ostala vo vnútri. Potriem rozšľahaným celým vajíčkom, popichám vidličkou a pečiem na 180 °C do ružova.
- 3
Plnka je sýta a zároveň jemná. Cukor si môžete pridať podľa chuti, my nemusíme moc sladké plnky, preto dávam len 1 vanilkový cukor na 1 štrúdľu.
- 4
Dobrú chuť ♥
Tiež jablková štrúdľa:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu