Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami
Foto: mirian4
Milujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500 g z obchodu, z ktorého mám dve štrúdle Zobraziť celý popisMilujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500 g z obchodu, z ktorého mám dve štrúdle ako na fotke.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto 500 g si rozdelím na 2 časti, ktoré na tenučko vyvaľkám na pomúčenej ploche. Jablká si postrúham na veľkých slzách.
- 2
Na vyvaľkané cesto po celej ploche dám strúhané jablká, posypem vanilkovým cukrom, mletou škoricou, posypem ovseným vločkami dám plátky masla a zrolujem do štrúdle, konce zahnem dospodu, aby mi plnka ostala vo vnútri. Potriem rozšľahaným celým vajíčkom, popichám vidličkou a pečiem na 180 °C do ružova.
- 3
Plnka je sýta a zároveň jemná. Cukor si môžete pridať podľa chuti, my nemusíme moc sladké plnky, preto dávam len 1 vanilkový cukor na 1 štrúdľu.
- 4
Dobrú chuť ♥
Tiež jablková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zmäknuté, jemné ovsené vločky zasýtia v plnke viac ako len samotné jablká :-)