Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami

mirian4 - fotkamirian4, 22. novembra 2018
Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami
Foto: mirian4

Milujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500 g z obchodu, z ktorého mám dve štrúdle ako na fotke.

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (chladené)
2 kg (strúhané)
2 bal.
podľa chuti
1 ks
na posypanie
1/4 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto 500 g si rozdelím na 2 časti, ktoré na tenučko vyvaľkám na pomúčenej ploche. Jablká si postrúham na veľkých slzách.

  2. 2

    Na vyvaľkané cesto po celej ploche dám strúhané jablká, posypem vanilkovým cukrom, mletou škoricou, posypem ovseným vločkami dám plátky masla a zrolujem do štrúdle, konce zahnem dospodu, aby mi plnka ostala vo vnútri. Potriem rozšľahaným celým vajíčkom, popichám vidličkou a pečiem na 180 °C do ružova.

  3. 3

    Plnka je sýta a zároveň jemná. Cukor si môžete pridať podľa chuti, my nemusíme moc sladké plnky, preto dávam len 1 vanilkový cukor na 1 štrúdľu.

  4. 4

    Dobrú chuť ♥

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: