Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami

Autor receptu: mirian4

Milujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500 g z obchodu, z ktorého mám dve štrúdle ako na fotke.

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto 500 g si rozdelím na 2 časti, ktoré na tenučko vyvaľkám na pomúčenej ploche. Jablká si postrúham na veľkých slzách.
  2. Na vyvaľkané cesto po celej ploche dám strúhané jablká, posypem vanilkovým cukrom, mletou škoricou, posypem ovseným vločkami dám plátky masla a zrolujem do štrúdle, konce zahnem dospodu, aby mi plnka ostala vo vnútri. Potriem rozšľahaným celým vajíčkom, popichám vidličkou a pečiem na 180 °C do ružova.
  3. Plnka je sýta a zároveň jemná. Cukor si môžete pridať podľa chuti, my nemusíme moc sladké plnky, preto dávam len 1 vanilkový cukor na 1 štrúdľu.
  4. Dobrú chuť ♥