Jablková/slivková tvarohová štrúdľa s orechmi

alzbetty - fotkaalzbetty, 31. augusta 2013
Jablková/slivková tvarohová štrúdľa s orechmi
Foto: alzbetty

Tak sme zase zberali úrodu... cesto z overenej klasiky od babičky, plnka nápad od mamičky a zrealizovala som to napokon ja :D Chutné, rýchle, Zobraziť celý popisTak sme zase zberali úrodu... cesto z overenej klasiky od babičky, plnka nápad od mamičky a zrealizovala som to napokon ja :D Chutné, rýchle, o chvíľu zjedené

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
1
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
Plus:




Postup

  1. 1

    Zamiešame všetky suroviny na cesto. Ak je cesto príiš suché, podľa potreby dolievame vlažným mliekom. Potom ho rozdelíme na dve časti (vzniknú dve malé štrúdle) a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Cesto posypeme mletými orechmi podľa chuti, pokladieme polovice sliviek (na druhé cesto dáme očistené jablká nakrájané na mesiačiky a poliate trochou citrónovej šťavy) a posypeme kryštálovým cukrom.

  3. 3

    Ovocie posypeme tvarohovou plnkou (tvaroh musí byť sypký inak sa ťažko nanáša) a štrúdľu zvinieme. Dáme na plech s papierom, potrieme olejom a upečieme.

  4. 4

    Horúcu štrúdľu potrieme vodou zmiešanou s cukrom. Podávame nakrájanú posypanú práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

martinat
Co mozem dat namiesto smetolu? Ten v Kanade nekupim. Dakujem.
alzbetty
Kľudne Palmarin alebo akýkoľvek rastlinný tuk na štýl Hera a pod :D tú Kanadu ale závidím hádam by som aj štrúdľu obetovala za návštevu Kanady :D
martinat
Dakujem Heru kupujem u Poliaka v obchode, tak to som moc rada. Kanada je krasna ale Slovensko este krajsie. Aj po 7 rokoch sa mi stiska ale vdaka bohu za Varechu, ktora mi sprijemnuje hodinku pred spanim:-) a vtedy myslou vzdy zabludim domov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia