Jablková roláda

Jablková roláda (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ľahký a rýchly jablkový koláč. Potešil konzumentov. Ochutnávka bola pred chvíľou.

15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené jablká nastrúham nahrubo a s cukrom podusím krátko na panvici 2 minúty, aby sa celkom nerozpadli. Hneď do nich pridám vanilkový i škoricový cukor, mleté orechy. Premiešam a nechám chladnúť bokom. Niekedy jablká vôbec tepelne neupravujem a roláda je tiež výborná. Voľba je na vás, ako si pripravíte jablkovú zmes...
  2. Na cesto šľahám celé vajcia s cukrami do svetlej peny. Vlejem mlieko a nasypem múku s práškom do pečiva. Jemne prešľahám, následne lopatkou premiešam.
  3. Jablkovú zmes natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Na jablkovú zmes rovnomerne rozotriem vymiešané cesto.
  4. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne za 15-20 minút. Pečte podľa svojej rúry.
  5. Upečený korpus s jablkovou náplňou obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie. Jablková náplň je hore. Stiahnem z nej dole ten papier, na ktorej sa roláda piekla. Zrolujem na papieri cez kratšiu stranu korpusu a nechám vychladnúť.
  6. Vychladnutú jablkovú roládu posypem práškovým cukrom a nakrájam. Prajem dobrú chuť.