Jablková bábovka

Jablčná Sacher bábovka

Autor receptu: katarinalucanova

Výborná jablková bábovka s ganache polevou.

16
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Postupne primiešame najemno nastrúhané jablká a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme na sneh a postupne zapracujeme do cesta.
  2. Formu na bábovku dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Upečieme, pečieme pomaly cca 50 minút pri 160 °C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
  3. Poleva (ganache): Čokoládu nalámeme na malé kúsky, vložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme chvíľku, kým čokoláda povolí a potom polevu metličkou vymiešame do hladka.
  4. Vychladenú bábovku dáme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, bábovku nakrájame na plátky, ktoré zľahka potrieme marhuľovým džemom. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.