Jablková bábovka
Jablčná Sacher bábovka
Autor receptu: katarinalucanova
Výborná jablková bábovka s ganache polevou.
16 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Postupne primiešame najemno nastrúhané jablká a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme na sneh a postupne zapracujeme do cesta.
- Formu na bábovku dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Upečieme, pečieme pomaly cca 50 minút pri 160 °C.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
- Poleva (ganache): Čokoládu nalámeme na malé kúsky, vložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme chvíľku, kým čokoláda povolí a potom polevu metličkou vymiešame do hladka.
- Vychladenú bábovku dáme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, bábovku nakrájame na plátky, ktoré zľahka potrieme marhuľovým džemom. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.