Foto: micho
zdroj Evka
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 hrnčeky |
|
3 PL |
|
30 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 hrnček |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
Sirup: | |
1 dl |
|
3 PL |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín si vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme krém, všetky suroviny poriadne vymiešame.
- 2
Vychladené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každú rozvaľkáme na tenký plát, potrieme 1/3 plnky.
- 3
Zrolujeme ako závin, rozrežeme po dĺžke, na jednej strane necháme spojený asi na 3 cm, rozkrojený otvoríme aby nám plnka pri pečení nevytiekla.
- 4
Spletieme do copu.
- 5
Rovnako spracujeme aj ďalšie 2 diely cesta.
- 6
Spletené copy preložíme do pekáča s pečiacim papierom. Prvý cop uložíme doprostriedku, potrieme boky olejom aby sa nám potom koláč ľahšie rozdeľoval.
- 7
Kým sa nám pečie koláč, pripravíme si sirup, všetky suroviny zohrejeme, kým sa nerozpustí vanilkový cukor. Upečený koláč polejeme sirupom, prikryjeme ho plechom ktorý opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vrchný plech nechajte trochu poodkrytý.
- 2
pre mojich očí potechu-si dal tento koláčik sem na VARECHU...:-)a pozerám: kysnuté-bez kysnutia..s kváskom?-pýtam sa neistým hláskom...iba do chladu..??a potom máš takúto parádu?a to si robil ty sám?...aj ja teda naberiem odvahu-a upečiem si takúto parádu...a zvláštny postup aj po upečení..šak vysvetli nejasnosti..či ťa tu není..??
booože-koľko šikovných varecháčov je tu-šetko chlapi k svetu..!!!...:-))
prilezitostne upeciem ;-)
Ukladám, určite v blízkej dobe vyskúšam...
Tak to sa nemozem nechat zahanbit a skusit to