Izraelský koláč fotorecept

micho - fotkamicho, 14. marca 2013
Izraelský koláč (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Evka

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 hrnčeky
3 PL
30 g
250 g
200 ml
1 ks
2 ks
štipka
Krém:
250 g
1 hrnček
4 PL
1 PL
Sirup:
1 dl
3 PL
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme krém, všetky suroviny poriadne vymiešame.

  2. 2

    Vychladené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každú rozvaľkáme na tenký plát, potrieme 1/3 plnky.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme ako závin, rozrežeme po dĺžke, na jednej strane necháme spojený asi na 3 cm, rozkrojený otvoríme aby nám plnka pri pečení nevytiekla.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spletieme do copu.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnako spracujeme aj ďalšie 2 diely cesta.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spletené copy preložíme do pekáča s pečiacim papierom. Prvý cop uložíme doprostriedku, potrieme boky olejom aby sa nám potom koláč ľahšie rozdeľoval.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám pečie koláč, pripravíme si sirup, všetky suroviny zohrejeme, kým sa nerozpustí vanilkový cukor. Upečený koláč polejeme sirupom, prikryjeme ho plechom ktorý opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vrchný plech nechajte trochu poodkrytý.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@Micho
pre mojich očí potechu-si dal tento koláčik sem na VARECHU...:-)a pozerám: kysnuté-bez kysnutia..s kváskom?-pýtam sa neistým hláskom...iba do chladu..??a potom máš takúto parádu?a to si robil ty sám?...aj ja teda naberiem odvahu-a upečiem si takúto parádu...a zvláštny postup aj po upečení..šak vysvetli nejasnosti..či ťa tu není..??
booože-koľko šikovných varecháčov je tu-šetko chlapi k svetu..!!!...:-))
kde som mala včera oči, že som ho nevidela? Ten recept, samozrejme :-)
Ukladám, určite v blízkej dobe vyskúšam...
Tak toto je vynikajúci koláč, ja síce ako plnku dávam rozpustenú horkú čoládu s maslom, posypem mletými orechami, hrozienkami namočených v rume a vanilkovo-škoricovým cukrom. Len ja sa riadne domocem pokiaľ si ho spletiem :-D Ty si šikovnejší, tvoj koláč je ukážkový.
krásny koláč a určite skusim spraviť z bezlepkovej muky , len by som sa chcela spýtať na ten sirup. to všetko naleješ na upečený koláč?A načo sa prikryjeme druhým pechom? je to potrebné?
Fantaztický, úžasne nebezpečný koláč. Nevedeli sme sa ho dojesť. Hneď na prvý pokus sa podaril zhora krehký až chrumkavý, vnútri mäkký jemný čokoládový, rovnako dobrý aj ďalšie dni. Je ho veľa, a zároveň tak málo :) Ďalší do zbierky rodinných pokladov. ĎAKUJEM.

Pridaj komentár k receptu: