Izraelský koláč fotorecept

micho - fotkamicho, 14. marca 2013
Izraelský koláč (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Evka

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 hrnčeky
3 PL
30 g
250 g
200 ml
1 ks
2 ks
štipka
Krém:
250 g
1 hrnček
4 PL
1 PL
Sirup:
1 dl
3 PL
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme krém, všetky suroviny poriadne vymiešame.

  2. 2

    Vychladené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každú rozvaľkáme na tenký plát, potrieme 1/3 plnky.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme ako závin, rozrežeme po dĺžke, na jednej strane necháme spojený asi na 3 cm, rozkrojený otvoríme aby nám plnka pri pečení nevytiekla.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spletieme do copu.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnako spracujeme aj ďalšie 2 diely cesta.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spletené copy preložíme do pekáča s pečiacim papierom. Prvý cop uložíme doprostriedku, potrieme boky olejom aby sa nám potom koláč ľahšie rozdeľoval.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám pečie koláč, pripravíme si sirup, všetky suroviny zohrejeme, kým sa nerozpustí vanilkový cukor. Upečený koláč polejeme sirupom, prikryjeme ho plechom ktorý opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vrchný plech nechajte trochu poodkrytý.

    Izraelský koláč (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
  • Múčne jedlá
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Koláče
  • Pečené
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    koláčik je to vydarený, určite vyskúšam, lebo okrem chuti preferujem aj jeho vizuálnu stránku :-))
    Krásny koláčik! Mám vnuka, ktorý miluje všetko s kakaom, takže určite vyskúšam.