Izraelský koláč (fotorecept)
Autor receptu: micho
zdroj Evka
90 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Zo surovín si vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme krém, všetky suroviny poriadne vymiešame.
- Vychladené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každú rozvaľkáme na tenký plát, potrieme 1/3 plnky.
- Zrolujeme ako závin, rozrežeme po dĺžke, na jednej strane necháme spojený asi na 3 cm, rozkrojený otvoríme aby nám plnka pri pečení nevytiekla.
- Spletieme do copu.
- Rovnako spracujeme aj ďalšie 2 diely cesta.
- Spletené copy preložíme do pekáča s pečiacim papierom. Prvý cop uložíme doprostriedku, potrieme boky olejom aby sa nám potom koláč ľahšie rozdeľoval.
- Kým sa nám pečie koláč, pripravíme si sirup, všetky suroviny zohrejeme, kým sa nerozpustí vanilkový cukor. Upečený koláč polejeme sirupom, prikryjeme ho plechom ktorý opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vrchný plech nechajte trochu poodkrytý.
|