Izraelský koláč (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj Evka

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme krém, všetky suroviny poriadne vymiešame.
  2. Vychladené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každú rozvaľkáme na tenký plát, potrieme 1/3 plnky.
  3. Zrolujeme ako závin, rozrežeme po dĺžke, na jednej strane necháme spojený asi na 3 cm, rozkrojený otvoríme aby nám plnka pri pečení nevytiekla.
  4. Spletieme do copu.
  5. Rovnako spracujeme aj ďalšie 2 diely cesta.
  6. Spletené copy preložíme do pekáča s pečiacim papierom. Prvý cop uložíme doprostriedku, potrieme boky olejom aby sa nám potom koláč ľahšie rozdeľoval.
  7. Kým sa nám pečie koláč, pripravíme si sirup, všetky suroviny zohrejeme, kým sa nerozpustí vanilkový cukor. Upečený koláč polejeme sirupom, prikryjeme ho plechom ktorý opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vrchný plech nechajte trochu poodkrytý.