Izraelské pagáčiky z lístkového cesta
	        Autor receptu: namarie
	         
	        
	        Ide k vám návšteva a nemáte čas ani upratať, nie to ešte navariť a napiecť? Ste na 
správnej adrese. Tieto mega 
rýchle pagáčiky som vymyslela v situácii, ktorú každá dobrá gazdiná dôverne pozná - a 
to jest situácia - "čo 
chladnička dala". Izraelské preto, že ma k tejto krajine púta nepopísateľný 
gastronomický vzťah hlavne z toho 
dôvodu, že cesnak v hojnom množstve je ich svetoznámym patentom a niečo podobné 
som v týchto končínách aj 
ochutnala. Poďme na to, návšteva už stojí predo dvermi :D
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Ošúpte a do misky nastrúhajte na jemno cesnak. Ja ho mám rada veľa, šak smrdieť nebudete len vy, ale celá návšteva :D V hrnci dajte roztopiť maslo. Pozor na to nech sa len roztopí a nezačne vrieť.
 - Zatiaľ si nastruhajte syr a maslo nechajte vychladnúť, odhadnite to však tak, aby zostalo v tekutom stave a nebolo horúce, lebo keď tam potom budete miešať postruhaný syr sa vám NESMIE rozleptať, inak to bude v háji :)
 - Nastruhaný cesnak, syr (keď chcete môžete dať aj Nivu - je to mega) a vychladené roztopené maslo zmiešajte dokopy, prilejte trochu olivového oleja, kôpor, bazalku, oregano, čierne korenie a soľ. Vznikne vám taký lepkavý mix. Rúru rozohrejte na 180 stupňov
 - Lístkové cesto rozprestrite na papieri na pečenie a prerežte ho na dva dlhé pásy (môžete aj tri - ale potom budú trojuholníčky mega malé). Po celej ploche pásikov rozotrite cesnakovo syrovú zmes - 2 cm od okraja každého pásu nechajte voľné miesto, tam sa to potom po zrolovaní zlepí. Z každého pásu si vytvorte rolku a konce a vrch spojiva poriadne popritláčajte k sebe, aby vám to nerozpadlo pri pečení. 
 - Rolky potrite žĺtkom po celej vrchnej ploche a ostrým nožom rozkrájajte do tvaru trojuholníčkov. Vrch posypte celou rascou, oreganom, bazalkou, čiernym korením a soľou. Dajte to do trúby a pečte tak cca 15 - 20 minút, dokým trojuholníčky krásne zozlatovejú a zväčšia sa.
 - Nechajte to trochu vychladnúť (cca 5 minút) a oddeľte trojuholníčky od seba. Tadadá - pohostenie hotové. Pred hosťami to zahrajte  na orientálnu kuchyňu, pridajte nejaký akože cestovateľský príbeh s dramatickým rozuzlením a ste za gazdinú roka.
Podávajte so žuvačkami, nech vám vzájomne nie je zo seba zle :D 
Dobrú chuť :)