Išelské tortičky

palma - fotkapalma, 17. decembra 2015
Išelské tortičky
Foto: palma

Komerčný recept
Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom parku.

Suroviny

Cesto:
420 g
140 g
2 balíčky
40 g
80 g
200 g
podľa chuti
2 ks
Karamelová plnka:
4 PL
2 dcl
4 PL (alebo polohrubá)
170 g
170 g
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny určené do cesta spolu poriadne zmiešame, cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary vždy tak, aby sme mali dva rovnaké. Pečieme pri teplote 180 °C, kým nám tortičky nezružovejú.

  2. 2

    4 PL kryštálového cukru rozpustíme na panvici. Do karamelu vlejeme 2 dcl mlieka a zmes uvaríme. V miske vymiešame 3 dcl mlieka so 4 PL hladkej alebo polohrubej múky a karamel zahustíme. Krém necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 170 g cukru a 170 g masla a postupne pridávame vychladnutý karamel.

  3. 3

    Vykrojené tortičky zliepame pomocou plnky. Nakoniec ich môžeme poliať čokoládovou polevou a dozdobiť podľa ľubovôle.

  4. 4

    Náš tip: Krásne hladká, lesklá a pritom pružná poleva sa Vám podarí práve vďaka pridaniu stuženého tuku, akým je overený výrobok CERA od slovenskej spoločnosti Palma. Viac informácii o pomocníkoch na pečenie Palmarine, Helii a Cere sa dozviete na www.slaskouprerodinu.sk

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: