Komerčný recept<br /> Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom parku.
Suroviny
| Cesto: | |
| 420 g |
|
| 140 g |
|
| 2 balíčky |
|
| 40 g |
|
| 80 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| Karamelová plnka: | |
| 4 PL |
|
| 2 dcl |
|
| 4 PL (alebo polohrubá) |
|
| 170 g |
|
| 170 g |
|
| Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny určené do cesta spolu poriadne zmiešame, cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary vždy tak, aby sme mali dva rovnaké. Pečieme pri teplote 180 °C, kým nám tortičky nezružovejú.
- 2
4 PL kryštálového cukru rozpustíme na panvici. Do karamelu vlejeme 2 dcl mlieka a zmes uvaríme. V miske vymiešame 3 dcl mlieka so 4 PL hladkej alebo polohrubej múky a karamel zahustíme. Krém necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 170 g cukru a 170 g masla a postupne pridávame vychladnutý karamel.
- 3
Vykrojené tortičky zliepame pomocou plnky. Nakoniec ich môžeme poliať čokoládovou polevou a dozdobiť podľa ľubovôle.
- 4
<b>Náš tip:</b> Krásne hladká, lesklá a pritom pružná poleva sa Vám podarí práve vďaka pridaniu stuženého tuku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu