Foto: palma
Komerčný recept<br /> Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom parku.
Suroviny
Cesto: | |
420 g |
|
140 g |
|
2 balíčky |
|
40 g |
|
80 g |
|
200 g |
|
|
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
Karamelová plnka: | |
4 PL |
|
2 dcl |
|
4 PL (alebo polohrubá) |
|
170 g |
|
170 g |
|
Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny určené do cesta spolu poriadne zmiešame, cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary vždy tak, aby sme mali dva rovnaké. Pečieme pri teplote 180 °C, kým nám tortičky nezružovejú.
- 2
4 PL kryštálového cukru rozpustíme na panvici. Do karamelu vlejeme 2 dcl mlieka a zmes uvaríme. V miske vymiešame 3 dcl mlieka so 4 PL hladkej alebo polohrubej múky a karamel zahustíme. Krém necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 170 g cukru a 170 g masla a postupne pridávame vychladnutý karamel.
- 3
Vykrojené tortičky zliepame pomocou plnky. Nakoniec ich môžeme poliať čokoládovou polevou a dozdobiť podľa ľubovôle.
- 4
<b>Náš tip:</b> Krásne hladká, lesklá a pritom pružná poleva sa Vám podarí práve vďaka pridaniu stuženého tuku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu