Išelské tortičky

Autor receptu: palma

Komerčný recept
Tip na Išelské tortičky sme dostali od pani Celestíny, ktorej koláče v Bratislave poznajú všetci tí, ktorí chodievali do Horárňe v Horskom parku.

Postup

  1. Všetky suroviny určené do cesta spolu poriadne zmiešame, cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary vždy tak, aby sme mali dva rovnaké. Pečieme pri teplote 180 °C, kým nám tortičky nezružovejú.
  2. 4 PL kryštálového cukru rozpustíme na panvici. Do karamelu vlejeme 2 dcl mlieka a zmes uvaríme. V miske vymiešame 3 dcl mlieka so 4 PL hladkej alebo polohrubej múky a karamel zahustíme. Krém necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 170 g cukru a 170 g masla a postupne pridávame vychladnutý karamel.
  3. Vykrojené tortičky zliepame pomocou plnky. Nakoniec ich môžeme poliať čokoládovou polevou a dozdobiť podľa ľubovôle.
  4. Náš tip: Krásne hladká, lesklá a pritom pružná poleva sa Vám podarí práve vďaka pridaniu stuženého tuku, akým je overený výrobok CERA od slovenskej spoločnosti Palma. Viac informácii o pomocníkoch na pečenie Palmarine, Helii a Cere sa dozviete na www.slaskouprerodinu.sk