Inuškine cesnakové slimáčiky
Autor receptu: zlota1
50 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Do misy vsypeme múku,do ktorej urobíme jamku.Do jamky nasypeme cukor,nalejeme teplé mlieko a rozdrobíme droždie.Počkáme na kvások.Hneď ako je kvások hotový,pridáme zbytok mlieka,olej a soľ.Vypracujeme hladké cesto,ktoré sa môže mierne lepiť.Necháme dobre vykysnúť,aj hodinku.
- Pri čakaní na cesto si urobíme plnku.Zmäknuté maslo dáme do misky,pretlačíme k nemu všetok cesnak,pridáme žĺtky a soľ.Všetko skolu vymiešame dohladka,ak sa robia hrudky z masla,dáme na 10s do mikrovlnky a budeme mať hladkú plnku.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol cm.Plnku natrieme na surové cesto a ztočíme do rolády.Roládu na konci potrieme bielkom,aby sa nám nerozpadávala.Roládu nakrájame na krúžky asi 1 cm široké.Trošku doformujeme do kolieska a kladieme na pekáč.Potrieme bielkom a podľa chuti posypeme sezamom,soľou,rascou...kto ma ako rád.
- Trúbu rozohrejeme na cca 180c.Pečieme dozlatova,podľa typu rúry,cca 20 min.Dobrú chuť
- Ako obmenu môžte k plnke pridať aj plátok šunky a syra,je to tiež super
|