International vegetables

Autor receptu: alzbetty

Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou.. a potom som začala hádzať doslova všetko čo "chladnička dala", kadejaké koreniny a na záver mi vyšiel akýsi mix všetkých možných kuchýň :D

1-2
porcia

Postup

  1. Konečne som mamu ukecala a kúpila krúpky... tak som uvarila pol šálky s trochou soli vo vode a keď boli hotové zliala a posypala mletým bielym korením.
  2. Nakrájanú cibuľu som osmažila na oleji.. a pridala plátky cesnaku.. a začala hádzať tie koreniny... postupne sa to začalo meniť na dačo medzinárodné :D Keď sa všetko trošku opieklo hodila som tam nakrájanú papriku, mrkvu, hrášok, strúčiky.. a podliala vodou, zľahka podusila.
  3. Šošovicu si namočíme vopred a uvaríme do polomäkka. Do zeleninovej zmesi pridáme sparenú, ošúpanú a nakrájanú paradajku, šošovicu a cuketu bez jadierok (prípadne zeleninu podľa chuti) a zalejeme pretlakom. Osolíme, udusíme domäkka a potom vydusíme zbytočnú šťavu. Všetko podľa chuti osolíme a ochutíme tymianom.
  4. Taká vyhladovaná som došla z kúpaliska že som zbaštila všetko čo som navarila :D plný tanier a veru mi chutilo :D