Indická šošovicová polievka s karí a pečenými jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky. Dve jablká zabalíme do alobalu a dáme piecť asi na 20 minút do rúry rozohriatej na 200 °C. Cibuľu s cesnakom orestujeme na rozohriatom oleji, pridáme kurkumu a karí, šošovicu, ktorá bola cez noc namočená vo vývare, a zalejeme kuracím vývarom.
  2. Varíme asi 30 minút, až kým šošovica nie je úplne rozvarená. Pridáme ošúpané pečené jablká zbavené jadrovníka a všetko spolu nahladko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a korením. Podávame s opraženými kockami jabĺk a môžeme ju zjemniť kyslou smotanou.
  3. Náš tip: Cesnak sa dá ľahšie ošúpať, ak ho predtým namočíme na 30 minút do vlažnej vody.