Imam bayildi – plnené baklažány
Autor receptu: redakcia
Postup- Stredne veľké baklažány umyjeme
a osušíme, ale ich nelúpeme.
- Nakrojíme ich po
dĺžke tak, aby otvor bol asi
3 cm hlboký. Do otvoru nasypeme
soľ a necháme asi pol
hodiny odpočinúť, aby pustili
vodu.
- Potom baklažány
osušíme a na oleji opečieme
zo všetkých strán. Naukladáme
ich do zapekacej
misy tak, aby otvory smerovali
nahor
- Na zvyšnom tuku
osmažíme nadrobno nakrájanú
cibuľu a cesnak, rajčiny
a feferónky. Prisypeme cukor
a mletú papriku, môžeme pridať
aj čerstvú nakrájanú papriku.
- Potom podlejeme vodou
alebo bielym vínom a dusíme,
až kým sa tekutina neodparí. Osolíme a okoreníme.
- Náplň
vložíme do otvorov baklažánov,
posypeme všetko
najemno nakrájanou petržlenovou
vňaťou a v rúre rozpálenej
180°C zapekáme asi pol
hodiny. Podávame s bielym
chlebom.
|