Imam bayildi – plnené baklažány

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.
  2. Nakrojíme ich po dĺžke tak, aby otvor bol asi 3 cm hlboký. Do otvoru nasypeme soľ a necháme asi pol hodiny odpočinúť, aby pustili vodu.
  3. Potom baklažány osušíme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Naukladáme ich do zapekacej misy tak, aby otvory smerovali nahor
  4. Na zvyšnom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, rajčiny a feferónky. Prisypeme cukor a mletú papriku, môžeme pridať aj čerstvú nakrájanú papriku.
  5. Potom podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, až kým sa tekutina neodparí. Osolíme a okoreníme.
  6. Náplň vložíme do otvorov baklažánov, posypeme všetko najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a v rúre rozpálenej 180°C zapekáme asi pol hodiny. Podávame s bielym chlebom.