Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na polovicu. Posolíme, posypeme cukrom a nastrúhame na ne pomarančovú kôru. Sušíme pri 70 stupňoch 3 – 4 hodiny.
  2. Do mixéra nalejeme šťavu z uhorky, ocot, citrónovú šťavu a všetko rozmixujeme. Počas mixovania dolievame oba oleje, až kým nezemulgujú. Emulziu dochutíme soľou a necháme 30 minút oddýchnuť.
  3. Skaramelizujeme cukor a následne pridáme tekvicové semienka. Tie pár minút popražíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú uhorku narežeme na mesiačiky a na masle ju opečieme. Podávame s mäsom, paradajkami, emulziou a semienkami.