Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25-30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Pažítku nasekáme. Rezance nastriháme nožnicami. Zmiešame s mäsom, rajčiakmi, cibuľkami, pažítkou, oreganom a olejom. Dochutíme soľou a korením.
  2. Na pracovnú plochu dáme čistú utierku a pripravíme si tanier s horúcou vodou. Do vody namáčame plátky ryžového cesta asi na 1 minútu, kým nezvlhnú a nezmäknú. Vyberieme a položíme na utierku. Do stredu každého kladieme trochu zmesi, konce zvinieme dovnútra. Okraj navlhčíme, aby zvitok lepšie držal. Dôkladne pritlačíme.
  3. Vo woku rozohrejeme olej a závitky smažíme 4 – 5 minút dozlatista. Necháme ich odtiecť na kuchynskom papieri. Podávame s omáčkou: Zázvor, cesnak, petržlenovú vňať a čili papričky nasekáme. V miske zmiešame 6 PL sójovej omáčky s octom a cukrom. Pridáme zázvor, cesnak, čili a petržlenovú vňať. Vychladíme.