Hydinové na kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš. Dusené mäso, kyslá kapusta a smotana patria do toho nášho. Toto trio sa mi osvedčilo aj v inej verzii, ktorú uvádzam v tomto recepte.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Toto jedlo pripravujem z morčacieho alebo kuracieho mäsa, z pŕs alebo stehien. Môj 4-ročný syn by povedal, že zo sliepočkového (tá na obrázku sa mu celkom podarila :-) ).
- Mäso nakrájame na obľúbený tvar (rezančeky, kocky, ...).
- Naša kyslá kapustička dlávená 4 nôžkami :-)
- V súdku :-)
- Vybratá zo súdka :-) (nepremyla som ju).
- Cibuľu pokrájame, na oleji speníme spolu s kryštálovým cukrom (odhadom som dala asi 2 ČL).
- ...
- Pridáme mäso a karí (pridala som 2 ČL).
- Keď mäso "obledne", pridáme kyslú kapustu, hrozienka, podlejeme podľa potreby vodou a dusíme 10-15 min.
- Zjemníme smotanou, príp. zahustíme solamylom (v miske som rovno zmiešala smotanu s 2 ČL solamylu, do misky pridala trochu z toho, čo sa nám varí v hrnci, premiešala a vliala do hrnca). Prevaríme.
- Dochutíme soľou (ja som nesolila, keďže soľ z našej kyslej kapusty stačila).
- Podávala som so zemiakmi. (Najprv ich umyjem a v šupke predvarím asi 15 min. Scedím. Šupku im nechávam. Pokrájam na kolieska. Plech potriem jemne olejom - používam pierko. Poukladám kolieska zemiakov, šampiňóny pokrájané na plátky, na prstienky rozobratú cibuľu, pričom vrstvy presýpam soľou a príp. vhodným korením nebijúcim sa s karí a nakoniec na vrch dám plátky masla a dám do rúry dokončiť.)
- S krájaním šampiňónov si pomáham takto:
- Aj s krájaním zemiakov (preto varím také veľké, aby sa mi zmestili do krájača na vajíčka a tak dlho, aby sa dali takto pokrájať).
- ...
- 100 ľudí, 100 chutí, tým, ktorí vyskúšajú, dobrú chuť :-)