Huspenina či aspik po domácky(fotorecept)
Autor receptu: tunde1977
Tento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som
tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na seba hrdý, podobne ako ja!
10 minút príprava |
300 minút tepelná úprava |
Postup
- Teda vopred pripravíme suroviny:
Bravčová koža -čím viac tým bude aspik skôr hustejší ,
bravčové mäso- môže byť údené aj surové/ stehno,koleno,chvost,uši/ pred varením vždy očistíme a umyjeme.
Soľ- podľa chuti,čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1bobkový list, 5 strúčikov cesnaku v celku, čili paprička - !!!pozor počas varu odstrániť !
- Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou tak aby voda prekryla suroviny asi o 5cm nad hladinou. !!! Ak pridáme príliš veľa vody, aspik sa nevytvorí!!!
- Na miernom ohni varíme 5-6 hodín. Ak sa nám pri okoštovaní zlepia pery asi po 4 hodín varenia aspiku, môžme si byť istý že sa nám varenie aspiku darí.
Nemaj strach! pri porciovaní do tanierov to ešte vyzerá ako klasická mäsová polievka, až po vychladnutí stuhne :))
Do tanierov pridaj mäso, kožu, varené vajíčka na ozdobu.
Dobrú chuť :)