Huspenina či aspik po domácky(fotorecept)

Autor receptu: tunde1977

Tento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na seba hrdý, podobne ako ja!

10 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Teda vopred pripravíme suroviny: Bravčová koža -čím viac tým bude aspik skôr hustejší , bravčové mäso- môže byť údené aj surové/ stehno,koleno,chvost,uši/ pred varením vždy očistíme a umyjeme. Soľ- podľa chuti,čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1bobkový list, 5 strúčikov cesnaku v celku, čili paprička - !!!pozor počas varu odstrániť !
  2. Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou tak aby voda prekryla suroviny asi o 5cm nad hladinou. !!! Ak pridáme príliš veľa vody, aspik sa nevytvorí!!!
  3. Na miernom ohni varíme 5-6 hodín. Ak sa nám pri okoštovaní zlepia pery asi po 4 hodín varenia aspiku, môžme si byť istý že sa nám varenie aspiku darí. Nemaj strach! pri porciovaní do tanierov to ešte vyzerá ako klasická mäsová polievka, až po vychladnutí stuhne :)) Do tanierov pridaj mäso, kožu, varené vajíčka na ozdobu. Dobrú chuť :)