Husacia pečeň s lokšovými rezancami a dubákovým ragú

Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Husacia pečeň s lokšovými rezancami a dubákovým ragú
Foto: Ivan Majerský

Suroviny

500 g (vykŕmená)
300 g
100 g
4 ks
2 - 3 strúčiky
trochu čerstvý
1 ks malá




Postup

  1. 1

    Na masle si speníme na drobno pokrájanú cibuľu a pridáme pokrájané dubáky, ktoré posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a tymian. Restujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Husaciu pečeň rozkrájame na hrubšie plátky (asi 2–3 cm), posolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozpálenej panvičke (najlepšie na teflónovej, netreba pridávať tuk) z oboch strán asi 2 minúty.

  3. 3

    Lokše pokrájame na dlhé a tenké rezance, ktoré prihrejeme v panvičke s výpekom z pečene.

  4. 4

    Z lokší si pri podávaní pripravíme hniezdo, do ktorého dáme restovanú pečeň a dubákové ragú. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a tymianom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia