Huby na kyslo

didl28 - fotkadidl28, 31. januára 2012
Huby na kyslo
Foto: didl28

Tento recept je náš obľúbený hlavne v "hríbikovej" sezóne,ale aj teraz naň príde chuť,len bohužiaľ musíme zameniť dubáčiky za šampióny :)) no proste je Zobraziť celý popisTento recept je náš obľúbený hlavne v "hríbikovej" sezóne,ale aj teraz naň príde chuť,len bohužiaľ musíme zameniť dubáčiky za šampióny :)) no proste je to starý dobrý recept,ktorý nedám za nič!

2
porcie
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčšia
500 gr. čerstvé ,dubáky,príp.šampióny
250 gr.
1 lyž. na zahustenie
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľku,pokrájame ju na drobno.Potom si nakrájame na plátky očistené hríby.

    Huby na kyslo - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku opražíme na troške oleja dozlata a postupne začneme pridávať dubáky.Na miernom plameni ich dusíme asi tak hodinku,podľa potreby podlievame vodou, osolíme ich a aj trošku okoreníme.

    Huby na kyslo - obrázok 2
  3. 3

    Na koniec nechávam nadbytočnú vodu vypariť, potom pridáme smotanu,ktorú rozmiešam s trochou mlieka a hladkej múky.Ak sa nám to bude zdať veľmi husté,môžeme priliať mlieko. Na záver ešte dochutíme a dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tykadielko
Super....ďakujem a zas niečo na obedík cez týždeň....niekedy naozaj neviem, čo už variť...xixi
1x didl28
svetlana9
viete, čo sa mi stalo? v komôrke som dnes našla dve konzervy šampiňónov - ale žila som v tom, že tam mám jednu konzervu fialovej a jednu bielej fazule. Bola akcia, tovar bol vyložený mimo regálu, ja si napamätám, či som nemala na očiach okuliare, ale asi nie. Hríby papať nemôžem, robia mi v brušku taký čudný tanec. Tento recept ma zaujal, ale pridám ich do mäska, ako základ dám veľa cibule. A medzitým si tento receptík uložím do KK ako inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia