Huby na kyslo

Autor receptu: didl28

Tento recept je náš obľúbený hlavne v "hríbikovej" sezóne,ale aj teraz naň príde chuť,len bohužiaľ musíme zameniť dubáčiky za šampióny :)) no proste je to starý dobrý recept,ktorý nedám za nič!

2
porcie
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si cibuľku,pokrájame ju na drobno.Potom si nakrájame na plátky očistené hríby.
  2. Cibuľku opražíme na troške oleja dozlata a postupne začneme pridávať dubáky.Na miernom plameni ich dusíme asi tak hodinku,podľa potreby podlievame vodou, osolíme ich a aj trošku okoreníme.
  3. Na koniec nechávam nadbytočnú vodu vypariť, potom pridáme smotanu,ktorú rozmiešam s trochou mlieka a hladkej múky.Ak sa nám to bude zdať veľmi husté,môžeme priliať mlieko. Na záver ešte dochutíme a dobrú chuť!