Huby na kyslo
Autor receptu: didl28
Tento recept je náš obľúbený hlavne v "hríbikovej" sezóne,ale aj teraz naň príde chuť,len
bohužiaľ musíme zameniť dubáčiky za šampióny :)) no proste je to starý dobrý
recept,ktorý nedám za nič!
2 porcie |
15 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si cibuľku,pokrájame ju na drobno.Potom si nakrájame na plátky očistené hríby.
- Cibuľku opražíme na troške oleja dozlata a postupne začneme pridávať dubáky.Na miernom plameni ich dusíme asi tak hodinku,podľa potreby podlievame vodou, osolíme ich a aj trošku okoreníme.
- Na koniec nechávam nadbytočnú vodu vypariť, potom pridáme smotanu,ktorú rozmiešam s trochou mlieka a hladkej múky.Ak sa nám to bude zdať veľmi husté,môžeme priliať mlieko. Na záver ešte dochutíme a dobrú chuť!