Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami

Autor receptu: jokin

Je to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti. Perkelt je veľmi chutný aspoň pre tých ktorí majú radi huby a pritom aj lacný.

6
porcií
75 minút
príprava

Postup

  1. Sušené huby namočím do vody,cibuľku pokrájam na jemno a dám na olej zosklovatieť. Hlivu pokrájam a pridám k cibuľke. Do hrnca pridám sušené huby aj s vodou mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, hubový bujón a jeden liter vody.Necháe za občasného premiešania variť kým huby nezmäknú.
  2. Kým sa huby uvaria, tak si urobím halušky.
  3. Z múky, tvarohu, vajca, soli a oleja si vypracujeme cesto ktoré nechám v chladničke 15 minút postať. Z odležaného cesta vyváľam šúľok ktorí pokrájam a medzi dlaňami vyformujem halušky. Ja ich robím trochu väčšie aby bolo do čoho zahryznúť.
  4. Halušky dám do vriacej posolenej vody. Keď vyplávajú ešte tak 2-3 minúty ich varím. Po vybratí ich trochu prepláchnem studenou vodou a omastím maslom.
  5. Sójové mäso povarím vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Keď je uvarené tak ho scedím , vytlačím z neho vodu a pridám ho k variacim sa hríbom.
  6. Už iba pridám smotanu v ktorej som si rozrobil múku a nechám ešte päť minút povariť. Môžme podávať dobrú chuť.