Hrušky v čokoláde (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
6 porcií |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Hrušky ošúpeme, rozdelíme na polovice a vyberieme jadrovník.
- Pripravíme si smotanu, vajíčka, maslo a čokoládu.
- Čokoládu nalámeme na kocky a pridáme maslo.
- V malom hrnci zohrejeme smotanu.
- Horúcou smotanou prelejeme čokoládu s maslom. Metličkou miešame dohladka a necháme mierne vychladnúť.
- Celé vajíčka zľahka rozšľaháme metličkou
- a prilejeme k takmer vychladnutej čokoládovo - smotanovej hmote. Metličkou miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
- Čokoládovú hmotu nalejeme do ohňovzdorných mištičiek. Do každej pridáme polovicu hrušky. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút.