Hrušky v čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

6
porcií
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, rozdelíme na polovice a vyberieme jadrovník.
  2. Pripravíme si smotanu, vajíčka, maslo a čokoládu.
  3. Čokoládu nalámeme na kocky a pridáme maslo.
  4. V malom hrnci zohrejeme smotanu.
  5. Horúcou smotanou prelejeme čokoládu s maslom. Metličkou miešame dohladka a necháme mierne vychladnúť.
  6. Celé vajíčka zľahka rozšľaháme metličkou
  7. a prilejeme k takmer vychladnutej čokoládovo - smotanovej hmote. Metličkou miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
  8. Čokoládovú hmotu nalejeme do ohňovzdorných mištičiek. Do každej pridáme polovicu hrušky. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút.