Hruškový koláč
Foto: kristinamia
Od susedky som dostala hrušky, tak čo s nimi? Koláč "čo dom dal". Veľmi rýchly a jednoduchý, ale fantastický.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
120 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti (alebo esencia) |
|
2 PL |
|
Posýpka: | |
100 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Korpus: 200 g hl. múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajíčko - všetko som zmiešala a cesto dala v sáčku do chladničky. Plnka: K očisteným nakrájaným hruškám som pridala škoricový a vanilkový cukor, pridala som aj rumovú esenciu, ale dala by som rum, len momentálne nemám a dala dusiť, iba kým hrušky pustili šťavu. V pohári s trochou vody som rozmiešala asi dve lyžice pudingu a naliala k hruškám, aby zhustli. Tortovú formu s priemerom 23 cm som vystlala cestom z chladničky, naliala som hrušky na cesto, zarovnala okraje a posypala posýpkou z hrubej muky, masla a cukru. Piekla som na 180 °C cca 30 minút. Krájať ho treba až po tom ako vychladne, ja som ho dala ešte do chladničky schladiť.
Jej, ďakujem veľmi pekne, potešili ste ma .