Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškový koláč

kristinamia - fotkakristinamia, 23. augusta 2021

Od susedky som dostala hrušky, tak čo s nimi? Koláč "čo dom dal". Veľmi rýchly a jednoduchý, ale fantastický.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
120 g
60 g
1 ks
štipka
Plnka:
1 kg
1 ks
1 ks
podľa chuti (alebo esencia)
2 PL
Posýpka:
100 g
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Korpus: 200 g hl. múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajíčko - všetko som zmiešala a cesto dala v sáčku do chladničky. Plnka: K očisteným nakrájaným hruškám som pridala škoricový a vanilkový cukor, pridala som aj rumovú esenciu, ale dala by som rum, len momentálne nemám a dala dusiť, iba kým hrušky pustili šťavu. V pohári s trochou vody som rozmiešala asi dve lyžice pudingu a naliala k hruškám, aby zhustli. Tortovú formu s priemerom 23 cm som vystlala cestom z chladničky, naliala som hrušky na cesto, zarovnala okraje a posypala posýpkou z hrubej muky, masla a cukru. Piekla som na 180 °C cca 30 minút. Krájať ho treba až po tom ako vychladne, ja som ho dala ešte do chladničky schladiť.

    Hruškový koláč  - obrázok 1

Diskusia k receptu

garanco
Koláč bol výborný, podľa mňa to bol najlepší recept v auguste. Ďakujem za inšpiráciu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia