Hruškový koláč
Hruškový koláč
Autor receptu: kristinamia
Od susedky som dostala hrušky, tak čo s nimi? Koláč "čo dom dal". Veľmi rýchly a jednoduchý, ale fantastický.
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: 200 g hl. múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajíčko - všetko som zmiešala a cesto dala v sáčku do chladničky.
Plnka: K očisteným nakrájaným hruškám som pridala škoricový a vanilkový cukor, pridala som aj rumovú esenciu, ale dala by som rum, len momentálne nemám a dala dusiť, iba kým hrušky pustili šťavu. V pohári s trochou vody som rozmiešala asi dve lyžice pudingu a naliala k hruškám, aby zhustli.
Tortovú formu s priemerom 23 cm som vystlala cestom z chladničky, naliala som hrušky na cesto, zarovnala okraje a posypala posýpkou z hrubej muky, masla a cukru. Piekla som na 180 °C cca 30 minút.
Krájať ho treba až po tom ako vychladne, ja som ho dala ešte do chladničky schladiť.