Hruškový koláč

Hruškový koláč

Autor receptu: kristinamia

Od susedky som dostala hrušky, tak čo s nimi? Koláč "čo dom dal". Veľmi rýchly a jednoduchý, ale fantastický.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: 200 g hl. múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajíčko - všetko som zmiešala a cesto dala v sáčku do chladničky. Plnka: K očisteným nakrájaným hruškám som pridala škoricový a vanilkový cukor, pridala som aj rumovú esenciu, ale dala by som rum, len momentálne nemám a dala dusiť, iba kým hrušky pustili šťavu. V pohári s trochou vody som rozmiešala asi dve lyžice pudingu a naliala k hruškám, aby zhustli. Tortovú formu s priemerom 23 cm som vystlala cestom z chladničky, naliala som hrušky na cesto, zarovnala okraje a posypala posýpkou z hrubej muky, masla a cukru. Piekla som na 180 °C cca 30 minút. Krájať ho treba až po tom ako vychladne, ja som ho dala ešte do chladničky schladiť.