Foto: medovnicek
Recept na tento koláč som objavila na www.zorka.estranky.cz. Trocha som ho upravila.
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
3/4 kg |
|
1,5 ks |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
10 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Smotanová hmota: | |
400 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Malý hruškový kompót rozmixujeme a primiešame všetky ostatné suroviny. V pôvodnom recepte nebol udaný olej, ale ja som ho pridala a cesto sa vydarilo. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a na 180 C upečieme - pečie sa cca 20 minút.
- 2
3/4 kg hrušiek olúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca, pridáme šťavu z 1,5 citróna, práškový cukor, klinčeky, celú škoricu a povaríme, ale len tak, aby hrušky neboli veľmi rozvarené.
- 3
Hrušky zlejeme, šťavu odložíme a asi 2/3 uvarených hrušiek pokladieme na upečený vychladnutý korpus.
- 4
Zvyšné hrušky vrátime do odloženej šťavy a rozmixujeme - vznikne nám cca 500 ml hmoty (ak takéto množstvo nemáme, tak do tohto množstva doplníme vodou), znova privedieme k varu a pridáme 1 vanilkový cukor a 1 vanilkový puding rozmiešaný v 100 ml vody.
- 5
Ešte teplé nalejeme na hrušky. Necháme vychladnúť.
- 6
Šľahačkovú smotanu Rama Cremefine, alebo práškovú šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a 1 PL práškového cukru. Tvaroh a smotanu dobre vymiešame a pridáme vyšľahanú šľahačku. Rovnomerne rozotrieme na na koláč a necháme dôkladne vychladnúť.
- 7
Potom už len ozdobíme a krájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chutny.Naozaj zaujimavy recept oplati sa mi ho ulozit
Dakujem
@tiginko veľmi pekne ďakujem a tie abstraktné hruštičky - no to bol taký pokus, kúpila som si totižto na www.pravacokolada.sk citrónovú polevu a tak som ju chcela vyskúšať, je výborná, krásne vonia po citrónoch a je aj veľmi chutná
www.rama.eu/polska/Stronag%C5%82%C3%B3wna/Produkty/...
@angast ďakujem:):):)
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.