Hruškový koláč s perníkovým korením

timara - fotkatimara, 13. októbra 2014
Hruškový koláč s perníkovým korením
Foto: timara

Je tu jeseň a s ňou aj hruškový koláč . . . tá vôňa pri pečení je neodolateľná.

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
160 g
140 g
4 ks
85 g
95 g
40 g
2 ČL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Po jednom postupne vmiešame vajíčka (zmes sa môže zrážať). Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a perníkovým korením. Vsypeme mleté mandle, na hrubo nasekané vlašské orechy a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (20 x 25 cm) a posypeme ošúpanými, na kocky nakrájanými hruškami. Pečieme cca 40 minút (kým špajla po vpichnutí nezostane čistá).

  3. 3

    Koláč necháme na mriežke dobre vychladnúť. Podávame ho posypaný práškovým cukrom alebo dozdobený šľahačkou.

Diskusia k receptu

cesminaz
U nas je uz davno po hruskach..mali sme ich dost,takze som sa napiekla az-az hruskovych kolacov ;-)
havino
viem si chuť predstaviť, hrušky, pernikové korenie, dobré zloženie
timara
@cesminaz , @frezia68 , @havino aj mne sa hneď páčil, keď som ho našla v Apetite, viem si ho predstaviť aj vo verzii s jabĺčkami namiesto hrušiek a s poriadnou dávkou škorice namiesto perníkového korenia . . . :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia