Foto: timara
Je tu jeseň a s ňou aj hruškový koláč . . . tá vôňa pri pečení je neodolateľná.
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Po jednom postupne vmiešame vajíčka (zmes sa môže zrážať). Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a perníkovým korením. Vsypeme mleté mandle, na hrubo nasekané vlašské orechy a všetko dobre premiešame.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (20 x 25 cm) a posypeme ošúpanými, na kocky nakrájanými hruškami. Pečieme cca 40 minút (kým špajla po vpichnutí nezostane čistá).
- 3
Koláč necháme na mriežke dobre vychladnúť. Podávame ho posypaný práškovým cukrom alebo dozdobený šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu