Hruškový koláč s perníkovým korením

Autor receptu: timara

Je tu jeseň a s ňou aj hruškový koláč . . . tá vôňa pri pečení je neodolateľná.

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Po jednom postupne vmiešame vajíčka (zmes sa môže zrážať). Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a perníkovým korením. Vsypeme mleté mandle, na hrubo nasekané vlašské orechy a všetko dobre premiešame.
  2. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (20 x 25 cm) a posypeme ošúpanými, na kocky nakrájanými hruškami. Pečieme cca 40 minút (kým špajla po vpichnutí nezostane čistá).
  3. Koláč necháme na mriežke dobre vychladnúť. Podávame ho posypaný práškovým cukrom alebo dozdobený šľahačkou.