Hruškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Mala som strašnú chuť na niečo sladké......

6-8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200-175 °C

Postup

  1. Hrušky očistíme , prekrojíme na štvrtinky a pokvapkáme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň nachystané hrušky a pomaly podusíme.
  2. Pridáme kryštálový cukor a pomaly dusíme, až sa vytvorí karamel. Pridáme za hrsť hrozienok a postrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna.
  3. Medzitým si z lístkového cesta vyvaľkáme kruh trochu väčší ako máme formu na pečenie. Orestované hrušky preložíme do formy, posypeme trstinovým cukrom
  4. a prikryjeme vyvaľkaným cestom tak, aby bola celá forma uzavretá.
  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 15 až 20 minút .
  6. Pečieme do ružova. Upečený koláč necháme 5-10 minút postáť.
  7. Potom vyklopíme na podnos
  8. a podávame. Manželova porcia
  9. a moja porcia ešte posypaná práškovým cukrom.