Foto: ewedens
Tento koláč je veľmi chutný a jeho príprava je jednoduchá. Hrušky môžeme nahradiť akýmkoľvek iným ovocím.
2 dni :D
porcie
porcie
40-45 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rúru nahrejeme na 180°C.
- 2
Všetky suroviny spolu zmiešame (okrem hrušiek).
- 3
Tretinu cesta vylejem na plech.
- 4
Na cesto poukladáme ošúpané a nakrájané polovičky hrušiek.
- 5
Do zvyšného cesta pridáme kakao a vylejeme na hrušky.
- 6
Vložíme do rúry a pečieme pri 180°C 30 až 35 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.