Bezlepkové mafiny
Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Autor receptu: novalim
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských
orechov a hrušiek.* S pomocou našej zmesi Promix PK sme si upiekli fantastické a voňavé hruškovo-orechové mafinky. Hodia sa
na desiatu alebo olovrant nielen deťom. Určite si na nich pochutnajú ku kávičke aj dospelí. Tak poďme na to!
12 ks porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Hrušky umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali.
- Múku a orechy zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme oba cukry, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Napokon do zmesi jemne zapracujeme aj hrušky.
- Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov, ktoré sme poukladali do plechu na mafinky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 175 °C. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.