Bezlepkové mafiny

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku

Autor receptu: novalim

Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek.* S pomocou našej zmesi Promix PK sme si upiekli fantastické a voňavé hruškovo-orechové mafinky. Hodia sa na desiatu alebo olovrant nielen deťom. Určite si na nich pochutnajú ku kávičke aj dospelí. Tak poďme na to!

12 ks
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali.
  2. Múku a orechy zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme oba cukry, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Napokon do zmesi jemne zapracujeme aj hrušky.
  3. Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov, ktoré sme poukladali do plechu na mafinky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 175 °C. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.