Hruškový zákusok
	        Hruškové rezy s orechmi a karamelom
	        Autor receptu: alica7
	         
	        
	        Výborná kombinácia orechov, hrušiek a karamelu.* Recept je na pekáčik 20x30 cm. 
| 
 24porcií
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 15 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh. Vyšľaháme žĺtky a cukor, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a mletými orechmi a primiešame sneh. Cesto dáme do vymazaného pekáčika 20x30 cm. Pečieme na 180 °C asi 15 minút (podľa vašej rúry).
- Želé: Hrušky očistíme a  postrúhame na hrubo - do želé použijeme čistú váhu 700 g. Hrušky, cukor a polovicu džúsu podusíme asi 2 minúty. Zvyšný džús zmiešame s pudingovým práškom, prilejeme k hruškám a uvaríme. 
- Šľahačka: Studené mlieko spolu s práškovou šľahačkou vyšľaháme do tuha.
- Na vychladnutom korpuse vidličkou narušíme hladký povrch. Na korpus dáme teplé želé odstáte asi 15 minút, necháme dobre vychladnúť, na vrch dáme vyšľahanú šľahačku. Koláč dáme na noc stuhnúť do chladničky.