Hruškové Mille-feuille s nakladanými orechmi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, preložíme na papier na pečenie, potrieme maslom a vysypeme navrch 2 PL kryštálového cukru. Plát zakryjeme znovu papierom na pečenie a zaťažíme. Pečieme pri 190°C asi 10- -15 min., dáme vychladnúť.
  2. Ošúpané hrušky si rozrežeme na osminky a vyrežeme aj jadrovník. V kastróle roztopíme 2 PL cukru na svetlejší karamel, zalejeme bielym vínom a necháme povrieť, pridáme šafran a hrušky. Zľahka povaríme, najkrajších 16 kúskov hrušiek povyberáme na tanier, ostatné spolu s vzniknutou šťavou rozmixujeme na hladkú dreň. Z vopred namočených plátkov želatíny vytlačíme zbytočnú vodu a necháme roztopiť v ešte teplej dreni.
  3. Šľahačku vyšľaháme. Vychladnutú dreň zmiešame s mascarpone a zľahka spojíme so šľahačkou. Vzniknutý krém odložíme na chladné miesto.
  4. Plát upečeného cesta nakrájame na 12 rovnakých kúskov. Na stred taniera položíme prvý plát, naň dáme 4 kusy skaramelizovanej hrušky, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý pokryjeme krémom, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý ozdobne dokončíme krémom. Okolo rezu rozložíme polené nakladané orechy.