Hruška plnená mäsom
Hruška plnená mletým mäskom
Autor receptu: siuuu
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom
ochuteným Nivou a obalenej v sušenej šunke. Pochutili sme si.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Mleté mäso opečieme na oleji, ochutíme korením, pridáme smotanu a rozdrobenú Nivu, restujeme pokiaľ sa tekutina neodparí. Odstavíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť. Mäso nemusí byť striktne hovädzie - môže byť mix, bravčové či hydinové - podľa chuti.
- Hrušky prekrojíme na polovicu a opatrne vyberieme jadrovník aj časť dužiny - otvor naplníme mäsovou zmesou a každú polovicu obalíme plátkom sušenej šunky. Uložíme na pekáč s papierom na pečenie, potrieme kvapkou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 30 minút podľa veľkosti hrušky a podľa toho ako pečie rúra.
- Podávame s prílohou podľa chuti - u nás sa robí väčšinou so zemiakovou alebo batátovou kašou.