Hroznové želé

Hroznové želé

Autor receptu: redakcia

Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na chlebíku s maslom.

6
porcií
50 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kilo bobúľ hrozna nasypeme do hrnca, pridáme asi 250 ml vody, 4 PL trstinového cukru a za stáleho miešania varíme asi 25 minút. Bobuľky musia čo najviac pustiť šťavu.
  2. Šťavu precedíme najskôr cez jemné sitko a potom aj cez gázu.
  3. Štyri plátky želatíny necháme napučať vo vode podľa návodu na obale.
  4. Precedenú šťavu prelejeme do čistého hrnca, pridáme 2 PL citrónovej šťavy, zahrejeme, ale už nevaríme. Vložíme napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozmiešame. Nalejeme do čistých silikónových formičiek a necháme stuhnúť v chladničke.