Hroznové želé
Hroznové želé
Autor receptu: redakcia
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na chlebíku s maslom.
6 porcií |
50 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kilo bobúľ hrozna nasypeme do hrnca, pridáme asi 250 ml vody, 4 PL trstinového cukru a za stáleho miešania varíme asi 25 minút. Bobuľky musia čo najviac pustiť šťavu.
- Šťavu precedíme najskôr cez jemné sitko a potom aj cez gázu.
- Štyri plátky želatíny necháme napučať vo vode podľa návodu na obale.
- Precedenú šťavu prelejeme do čistého hrnca, pridáme 2 PL citrónovej šťavy, zahrejeme, ale už nevaríme. Vložíme napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozmiešame. Nalejeme do čistých silikónových formičiek a necháme stuhnúť v chladničke.