Orechový zákusok
Orechový zákusok

Hrnčekový orechový koláč s pudingovým krémom

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. mája 2021
Hrnčekový orechový koláč s pudingovým krémom
Foto: helena10

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka
1 hrnček
1 - 1,5 hrnčeka (mleté)
1 bal.
1 bal.
1 ks
1 hrnček
1 hrnček
Plnka:
600 ml
2 bal. (Zlatý klas)
2 PL
200 g
4 - 5 PL
2 -3 PL
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Na cesto najprv vyšľahám vajce s cukrom. Postupne pridávam ostatné suroviny. Vymiešam. Cesto vylejem na vymastený a posypaný plech (38 x 28 cm). Pečiem v predhriatej rúre cca 25 minút pri 180 stupňoch. Upečený korpus nechám vychladnúť.

  2. 2

    Na krém najprv uvarím puding z pudingového prášku (Zlatého klasu), mlieka a kryštálového cukru. Nechám vychladnúť. Našľahám maslo s práškovým cukrom a pridávam postupne do vychladnutého pudingu. Pridám rum.

  3. 3

    Vychladnuté orechové cesto tenko natriem redším džemom a na džem rozotriem vanilkový pudingový krém. Vrch koláča môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mletými orechami... podľa fantázie. Nakrájam na rezy.

    Hrnčekový orechový koláč s pudingovým krémom - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
Velka skoda vsetkych surovin. Ked sa ukludnim a sa mi znizi tlak a nasratost tak pridam fotky a komentar. Ak to dovtedy nevyhodim do kosa. Keby som ten komentar napisala teraz tak mi redakcia da embargo na najblizsich 10 rokov.
2x haji a mamec
radost
@zolik (5.6.2021 23:33)

verím-že si vychladla
ja vyhladla
ale nooo
riaditeľ zemegule nám dáva možnosť nadýchnuť sa
covid zavrel do mrežovanej klietky
sunko svíti-zahoď problémy drobné fšetky..
posielam radosť
nový deň..slnečný
sme zaň "vdečný"...
:-)
2x haji a zolik
zolik
Uz som trochu vychladla. Takze moj komentar k tomuto receptu. Korpus sa droli na marne kusky. Neda sa ani krajat. Normalne sa rozpadava. Pudingovy krem po pridani vymiesaneho masla sa zgrcol na nevzhladny, odpudivy maglajz. Aj ked sa mi to bridilo, ochutnala som. Ani chutovo tato Kombi nie je bohvieco. Vzhaldom na pouzite suroviny, orechy, maslo, Ribezlovy rosol atd. dost drahy spas. Ani ten Rum to nezachranil.
Fazit: putuje do odpadu



haji
@zolik (6.6.2021 17:44)
Korpus i krém, to jsou dvě rány za sebou. Obdivuji korpusy s jedním vajíčkem, ale moje důvěra začíná na třech vejcích. Asi tak.
1x zolik
zolik
@haji (6.6.2021 18:45)
Asi tak. Sice sa clovek uci cely zivot ;-) Ale tento recept je cely na ho.no.
A vies co mi je najviac luto? Ten Zlaty klas. Posledne som si doviezla 8 balickov. To bolo v januari. Od vtedy som doma na SK nebola, bo Corona mi nedovolila. A moj drahocenny Zlaty klas isiel do kybla.
Dakujem za Tvoj spolusucit :-(

1x haji
zolik
@radost (6.6.2021 08:35)
Mila Radost moja, dakujem za pekne slova.
Potesili.
Povzbudili.
Nasratost mi utlmili.



2x haji a radost
zolik
@afataga (6.6.2021 19:57)
Uz nic skusat nebudem, ani nahodou. S tymto receptom som skoncila.
Priatelom Varechacom neodporucam. Ak si niekto potrebuje zdvihnut tlak tak odporucam vrele.

helena10
Uvarený puding zo Zlatého klasu som nechala celkom vychladnúť. V druhej nádobe som s mixérom vymiešala cukor práškový s maslom a pridávala som doň vychladnutý puding po lyžiciach. Mne sa nezrazil. Nakoniec som dochutila rumom, ktorý nemusíte dávať.
helena10
Je veľa receptov na krémy z vareného Zlatého klasu či pudingov a s maslom... A tiež aj podobné recepty na koláče bez vajíčka, s jedným vajcom, dvoma. Aj na tejto stránke, aj na iných.

helena10
Pán Gordonko má recept s názvom Hrnčekový orechový zázrak na takýto vylepšený koláč aj s fotopostupom. Aj jemu sa vydaril.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia