Makový koláč
Makový koláč

Hrnčekový makový koláč s čerešňami z plechu

jurka - bez fotkyjurka, 26. júna 2022

Jednoduchý hrnčekový recept. Hrnček = cca 250 ml

10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
1 bal.
1 bal.
1 hrnček (nemletý)
1 ČL
1/2 ČL
2 kg
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru dáme vyhriať na 180 °C. Vo väčšej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku, prášok do pečiva, celý mak, štipku soli, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre vymiešame.

  2. 2

    Plech vymastime a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme. Bohato posypeme vykôstkovanými čerešňami.

  3. 3

    Pečieme 30 minút pri 180 °C. Po vybratí z rúry posypeme vanilkový cukrom.

  4. 4

    Najlepší je s čerstvými čerešňami, ale môžeme použiť aj kompót. Rovnako je chutný so slivkami alebo aj bez ovocia. Cesto je možné použiť aj na muffiny alebo ho piecť v bábovkovej forme.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je veľa 2 kg čerešní na cesto z dvoch vajec? Ináč, koláč môže byť chutný.....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha